„Viitorul începe azi!”

Am dat startul la înscrieri!
februarie 21, 2018

Viitorul începe azi! Visez. Creez. Inovez pentru o comunitate mai buna

 

Smartbricks, sub umbrela Asociației Concordis Progressio, în parteneriat cu OMV Petrom au demarat proiectul “Viitorul începe azi! Visez. Creez. Inovez pentru o comunitate mai bună.”

 


 

Educația este una dintre cele mai importante etape din viața unui copil. Formarea educațională și cunoștințele acumulate în școală pot modela semnificativ viitorul copiilor.

Proiectul “Viitorul începe azi! Visez. Creez. Inovez pentru o comunitate mai bună” are ca scop implicarea celor aproximativ 500 de elevi ai Liceului Teoretic Videle – profil teoretic și tehnologic, în activități cu tematica eco-inovare și eficiență energetică, într-un mod interactiv și captivant, motivându-i să aleagă o meserie de viitor în acest domeniu.

Timp de 16 zile, copiii vor ieși din mediul teoretic obișnuit și vor participa la un maraton de activități educaționale Lego™ Education, având ca scop dezvoltarea abilităților tehnice necesare pentru a accesa meserii de viitor și cultivarea interesului pentru meseriile din domeniul energiilor regenerabile.

Vom arăta elevilor implicați în proiect cum ipotezele, ecuațiile și planificarea se transformă în soluții, abilități și succese în lumea reală. Prin lucru în echipă, comunicare și colaborare, elevii devin mai independenți și mai încrezători în sine.

Pe durata unei zile-maraton, câte 30 de elevi de clasele IX-a și X-a vor participa la activități în care vom transpune noțiunile teoretice acumulate de ei, în activități practice, utilizând construcții Lego™ funcționale.

Cea mai spectaculoasă etapă a maratonului constă în crearea unui oraș sustenabil de tipul Green City utilizând roboți programați Lego™ construiți chiar de elevi pentru a genera energie solară, eoliană, etc.

 

Prin participarea activă a elevilor la discuții științifice, argumentare și gândire critică, aceștia își vor dezvolta abilitățile de comunicare, creativitatea și inventivitatea. Elevii vor dobândi noi abilități în domeniul științei, ingineriei și matematicii, acumulând cunoștințe despre mecanică, electronică și IT&C.

În cadrul acestui proiect, profesorii vor beneficia de o sesiune de formare în vederea utilizării educației experențiale ca suport de curs în predarea materiei școlare. Diverse principii fizice, mecanice și matematice vor fi abordate în cadrul activităților Lego™ Education.

La sfârșitul poiectului, se va înființa clubul Grupul de Inovatori Videle GreenGENIOUS. Copiii înscriși vor primi un kit complet LEGO™ Education EV3 Mindstorms. Clubul va funcționa ca o bursă a ideilor lansate de eleviii participanți în proiect, idei care să poată fi valorificate în concursuri de profil sau în activități viitoare cu kit-ul LEGO™ care va intra în posesia școlii și care va susține activitatea profesorilor în orele de practică.

Proiectul, finanțat de OMV Petrom, are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra importanței eficienței energetice și implicarea elevilor în meserii de viitor în domeniul energiilor regenerabile.

          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *