Copilul tau este un utilizator pasionat al tabletelor si smartphone-urilor?

Daca tot nu il mai dezlipesti de tableta, smartphone sau PC, ce-ar fi sa-l treci la nivelul urmator – din simplu utilizator de jocuri sa devina creator de roboti programati si comandati cu ajutorul device-urilor mult indragite si a seturilor LEGO™. Desprinsi din viitor, robotii pe care ii vom construi vor fi o provocare pentru copilul tau.

Atelierul Robomatrix este perfect pentru copiii cu varsta peste 10 ani, pasionati de calculatoare sau de robotica.

Robomatrix

La atelierul Robomatrix copilul tau va construi propriul robot functional.

Robomatrix

Cursurile noastre

Asistat de trainerii nostri, va parcurge toti pasii, de la proiectarea robotului la constructia si testarea prototipului. Va folosi motoare si senzori pentru a-i defini comportamentul si miscarea, iar software-ul de programare il va ghida in aducerea robotului la viata.

Cursurile noastre imbina invatarea cu joaca intr-un mod natural: copiii se distreaza construind roboti si in acelasi timp activitatea desfasurata pune baze solide pentru studiul ingineriei asistata de calculator, matematicii, ingineriei mecanice si a altor domenii specifice STEM (science, technology, engineering, mechanics).

Nevoia de programe STEM pentru copiii de astazi este tot mai sustinuta. Logica este simpla: valul de prosperitate economica consta intr-o forta de munca care este bine pregatita si detine abilitatile viitorului, cum ar fi stiinta, tehnologia, ingineria si matematica. Aceasta include, (dar nu se limiteaza la acestea):

 • furnizarea de dispozitive mobile pentru copii,
 • initiativele BYOD (bring your own device),
 • programe de robotica LEGOTM,

La atelierele Robomatrix, pe nebagate de seama, copilul tau isi va dezvolta:

 • Abilitatile de rezolvare a problemelor,
 • Creativitatea,
 • Lucrul in echipa, colaborarea,
 • Capacitatea de adaptare la noi provocari.

 

Si va dobandi noi cunostinte in:

 • Programarea vizuala, utilizand software-ul intuitiv,
 • Construirea robotilor Mindstorms, utilizand diferite tipuri de motoare,
 • Programarea si utilizarea diferitelor tipuri de senzori,
 • Recunoasterea diferitelor tipuri de motoare,
 • Utilizarea Software & Hardware.

Robomatrix

Robotica nu a fost niciodata mai simpla si distractiva, pentru ca noi nu uitam niciodata sa ne distram invatand. In doar 4 pasi robotul e gata:

 1. Creeaza!Copiii isi proiecteaza si construiesc robotul utilizand elementele, motoarele, si senzorii inteligenti LEGOTM.
 2. Da-i viata!Ii vom ajuta pe copii sa dobandeasca notiuni elementare de programare, cu ajutorul interfetei intuitive de programare bazata pe pictograme.
 3. Comanda-l!Copiii se vor distra folosind smartphone-ul sau tableta si altfel. Acestea vor deveni telecomenzi cu care isi vor ghida robotii sa faca tot ce le cer ei.
 4. Repeta in joaca!Dupa ce si-au construit si programat robotul, copiii se pot apuca de joaca si bineinteles de intreceri “robotesti”.

 

Cu pachetele profesional LEGO™ Education vom construi modele diferite de roboti, care pot fi programati sa mearga, sa se miste, sa vorbeasca. Imaginatia este limita!

Spre exemplu, in cadrul atelierului copilul tau va programa un robot capabil sa se deplaseze pe o distanta fixa. Pare simplu, dar robotul trebuie sa execute un set larg de comenzi si sa raspunda intrebarilor:

 • Cat de departe ar trebui sa mearga?
 • Unde ar trebui sa se intoarca?
 • Ce tip de miscari trebuie sa faca?

Copilul tau va invata ca sarcinile complexe trebuie impartite in actiuni simple, pentru a fi rezolvate pas cu pas.

Robomatrix

Durata si cost

Cursurile se desfasoara cu un numar maxim de 12 copii grupati in echipe. Toti participantii primesc nivelul maxim de atentie din partea trainerilor. Ni se intampla foarte des sa fim rugati de copii sa prelungim activitatile pentru ca trec prea repede si mai au ceva de testat.

Ti se pare atractiv? Contacteaza-ne sa iti povestim mai multe despre construirea si programarea robotilor.

Structura cursului: 2 module, incepatori si avansati, cu 8 ateliere in fiecare modul, cu frecventa saptamanala

Durata unui atelier: 90 min

Pret: 496 lei/modul, cu plata in avans

Robomatrix