Copilul tau viseaza la ziua cand va deveni
mare inventator, creator al robotilor viitorului?

Il asteptam cu nerabdare la atelierul MILO’s Lab. Pentru ca MILO’s Lab este o activitate educativ – recreativa dezvoltata tocmai pentru a satisface interesul copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani pentru IT, stiinte exacte si inginerie, prin utilizarea modelelor din gama profesionala de robotica LEGO™ cu motor si programare simpla.

MILO’s Lab

Copilul tau isi va folosi nu doar mainile, ci si mintea, fiind incurajat sa puna intrebari si sa foloseasca instrumentele puse la dispozitie pentru a gasi raspunsuri si a rezolva probleme din viata reala.

MILO’s Lab

La MILO’s Lab copiii deprind abilitati STEM

Aplicatiile practice din cadrul atelierului ii ofera copilului tau posibilitatea de a lucra cu idei si de a acumula cunostinte, contribuind la o mai buna intelegere a lumii din jurul lui.

Cresterea gradului de dificultate a proiectelor le permite copiilor sa dezvolte noi competente, temele abordate atingand o varietate de subiecte si probleme din viata reala, ajutand copiii sa dobandesca deprinderi cu caracter stiintific si ingineresc:

 1. Adresarea de intrebari si definirea problemelor– formularea de intrebari simple in baza spiritului de observatie.
 2. Dezvoltarea si folosirea modelelor– modelarea solutiilor pe baza experientelor anterioare ale copiilor si pe folosirea unor evenimente concrete. Dar si folosirea noilor idei pentru gasirea solutiilor la probleme din viata reala.
 3. Planificarea si desfasurarea cercetarilor– modul in care copiii descopera si urmaresc indiciile intr-o investigatie pentru a formula in final o potentiala solutie.
 4. Analiza si interpretarea datelor– modalitati de a colecta informatii din experiente, de a documenta descoperirile si de a impartasi idei din procesul de invatare.
 5. Utilizarea gandirii matematice– copiii descopera importanta cifrelor. Aduna date din investigatiile facute, fac diagrame, utilizeaza seturi de date simple pentru a genera solutii, inteleg si creeaza algoritmi simpli.
 6. Construirea explicatiilor si definirea solutiilor– metodele pe care le pot aborda in construirea unei explicatii sau definirea unei solutii pentru o problema.
 7. Implicarea in dezbatere pe baza probelor– modul in care copiii isi impartasesc ideile si isi sustin dovezile in fata grupului.
 8. Obtinerea, evaluarea si comunicarea informatiilor– copiii invata ca pentru un om de stiinta este foarte important modul in care formuleaza si realizeza cerecetarile pentru adunarea informatiilor necesare, cum isi evalueaza concluziile si cum documenteaza toate elementele importante.

Mai mult, participand la cursurile MILO’s Lab, copilul tau isi va dezvolta un mod de gandire avansata, “gandire computationala” – ce prespune o serie de abilitati de rezolvare a problemelor care se aplica in lucrul cu computerele sau alte aparate digitale:

 • rationament logic,
 • identificarea de modele repetitive,
 • organizarea si analizarea datelor,
 • modelari si simulari,
 • folosirea computerelor in testarea modelelor si a ideilor,
 • folosirea algoritmilor in crearea unor secvente de actiuni.

Cursurile se desfasoara cu un numar maxim de 12 copii grupati in echipe. Toti participantii primesc nivelul maxim de atentie din partea trainerilor.

In cadrul acestei activitati dezvoltam modul de gandire computationala ce prespune o serie de abilitati de rezolvare a problemelor care se aplica in lucrul cu computerele folosind materiale din suita profesionala LEGO™ Education.

Pornind de la o situatii din viata reala, curriculum-ul faciliteaza si sprijina calatorii pline de entuziasm prin stiintele naturii, fizica, geografie, spatiu si inginerie. Cele 17 proiecte standard, cumuland peste 40 de ore de continut educational, sunt structurate in 5 etape majore de invatare:

 

Explorarea temei: in aceasta etapa copii sunt provocati sa exploreze o tema stiintifica sau o problema de inginerie, rezultatul fiind identificarea potentialelor solutii.

Construirea modelului: Solutia rezultata in faza de explorare se va concretiza intr-un model Lego pe care copiii il vor construi utilizand piese din seturile Lego Education si instructiunile de construire aferente.

Programarea modelului: cu ajutorul tabletei si a softului specific, copiii programeaza modelul construit sa execute anumite instructiuni, impartind instructiunile in comenzi simple pentru executia acestora in ordine logica.

Testarea modelului: in aceasta etapa copiii sunt incurajati sa modifice modelul fie prin modificarea elementelor constructive, fie prin programarea de noi comenzi. Fiecare proiect se concentreaza pe unul din cele trei tipuri de activitati: investigarea, proiectarea solutiilor sau utilizarea modelelor. Faza de testare va fi diferita de la un proiect la altul, in functie de specificul temei abordate.

Documentarea proiectului: consolidarea cunostintelor dobandite este foarte importanta, drept pentru care am inclus in curs o etapa distincta dedicata prezentarii solutiilor construite. Astfel copiii vor folosi metode diferite pentru documentarea constatarilor, solutiilor si proceselor, construindu-si un portofoliu digital care poate fi vizualizat de la distanta si implicit prezentat parintilor.

Durata si cost

Ni se intampla foarte des sa fim rugati de copii sa prelungim activitatile pentru ca trec prea repede si mai au ceva de testat.

Ti se pare atractiv? Contacteaza-ne sa iti povestim mai multe despre drumul de la idee la actiune.

Structura cursului: 2 module, incepatori si avansati, cu 8 ateliere in fiecare modul

Durata unui atelier: 60 – 90 min

Pret: 488 lei/modul, cu plata in avans

MILO’s Lab