Copilul tau te intreaba mereu “cum se face asta”, “cum functioneaza aia”? Isi demonteaza jucariile doar ca sa vada ce contin? Sau isi face de lucru pe langa cate un mester pentru a vedea ce face?

Atunci cursul EngineeringPlay este locul potrivit pentru el, mai ales daca are intre 6 si 10 ani.

Atelierul cuprinde o serie de activitati distractive care il vor ajuta pe copilul tau cel curios sa exploreze, sa investigheze, sa puna intrebari, dar si sa explice ce a inteles si sa comunice mai eficient.

EngineeringPlay

Elementele de fizica vor deveni o joaca de copii.

Fizica & Joaca

 

Trainerii SmartBricks vor asista copiii intr-o abordare structurata care permite parcurgerea armonioasa a activitatilor urmand cei 4C:

  1. CONECTEAZA! Identificarea si realizarea conexiunilor intre experientele anterioare cu altele noi stimuleaza acumularea de noi informatii.
  2. CONSTRUIESTE! Construirea prototipurilor antreneaza atat mainile cat si mintea. Urmarind o serie de instructiuni, copilul va construi modele punand in aplicare concepte de mecanica explicate anterior.
  3. CONTEMPLEAZA! Analiza este o oportunitate de a reflecta asupra experientelor vechi si noi. Copiii sunt incurajati sa discute si sa reflecte asupra descoperirilor facute, sa isi adapteze ideile la contextul specific. Fiecare activitate prespune ca cel mic sa ofere un pronostic, sa testeze, sa calculeze si sa consemneze rezultatele. Mai mult, ca un cercetator adevarat, fiecare isi va prezenta si isi va argumenta rezultatele in fata celorlalti. Totodata, va fi stimulat sa reflecte asupra cercetarilor facute, sa identifice variabile si sa descrie avantajele si dezavantajele modelului sau.
  4. CONTINUA! Cunoasterea este intotdeauna mai placuta atunci cand este suficient de antrenanta. Cu o abordare distractiva, activitatile il vor tine pe cel mic mereu conectat si dornic de a afla mai mult. La finalul fiecarei activitati ramane intotdeauna loc pentru „ce-ar fi daca”, astfel incat copilul tau sa continue explorarea.

Ca niste adevarati ingineri, ei vor face observatii asupra fenomenelor precum energia, forta, frictiunea si viteza. Apoi vor cerceta indeaproape mecanismele din spatele fenomenelor: roti dintate, osii, parghii si scripeti.

Si in final vor trece la treaba: vor afla cum sa gaseasca solutii, sa aleaga materialele adecvate si cum sa realizeze un prototip 3D urmand intructiuni din materiale 2D. Toate acestea lucrand in echipa.

Cursurile se desfasoara cu un numar maxim de 12 copii grupati in echipe. Toti participantii primesc nivelul maxim de atentie din partea trainerilor. Ni se intampla foarte des sa fim rugati de copii sa prelungim activitatile pentru ca trec prea repede si mai au ceva de mesterit.

Ti se pare atractiv? Contacteaza-ne sa iti povestim mai multe despre magia mecanismelor.

Durata si cost

Structura cursului: 2 module, incepatori si avansati, cu 8 ateliere in fiecare modul cu frecventa saptamanala

Durata unui atelier: 60 min

Pret: 450 lei/modul, cu plata in avans

EngineeringPlay